luni, 22 iunie 2015

TEMĂ SPECIALĂ PENTRU VACANŢA DE VARĂ

Acestea sunt “temele” speciale pentru vacanţa de vară 2015 pe care Cesare Catà (profesor la o şcoală din Fermo, Italia) le-a dat elevilor săi:
  1. Uneori, dimineaţa, faceţi o plimbare pe malul mării complet singuri: priviţi cum se reflectă soarele şi, gândindu-vă la ceea ce iubiţi cel mai mult în viaţă, fiţi fericiţi!
  2. Încercaţi să folosiţi toţi termenii noi pe care i-aţi învăţat împreună anul acesta: cât mai multe lucruri pe care le puteţi spune, la cât mai multe lucruri vă puteţi gândi; şi cu cât vă gândiţi la mai multe lucruri, cu atât veţi fi mai fericiţi!
  3. Citiţi cât de mult puteţi! Dar nu pentru că trebuie. Citiţi pentru că vara inspiră la aventură şi la visare, şi citind vă veţi simţi liberi precum rândunicile în zbor. Cititi pentru că este cea mai bună formă de revoluţie pe care o aveţi (pentru recomandări, vă pot ajuta).
  4. Ocoliţi toate lucrurile, situaţiile şi persoanele care vă încarcă negativ sau vă dau un sentiment de goliciune: căutaţi situaţii care să vă stimuleze şi compania prietenilor care vă îmbogăţesc, vă înţeleg şi vă apreciază pentru ceea ce sunteţi!
  5. Dacă sunteţi trişti sau speriaţi, nu vă îngrijoraţi: vara, precum toate lucrurile minunate, tulbură inima. Încercaţi să ţineţi un jurnal în care să scrieţi cum vă simţiţi (în septembrie, dacă doriţi, îl putem citi împreună).
  6. Dansaţi! Fără să vă fie ruşine! Pe prispa casei sau în camera voastră. Vara este un dans şi ar fi o prostie să nu participaţi!
  7. Măcar o dată mergeţi să vedeţi răsăritul! Păstraţi liniştea şi inspiraţi! Închideţi ochii, fiţi recunoscători!
  8. Faceţi mult sport!
  9. Dacă întâlniţi o persoană care vă încântă spuneţi-i cu toată sinceritatea şi multumirea de care sunteţi capabili! Nu contează dacă el/ea înţelege sau nu. Dacă nu va înţelege, înseamnă că el/ea nu fac parte din destinul vostru; iar dacă va înţelege, vara 2015 va fi bolta de aur sub care veţi merge împreună (dacă nu funcţionează, reveniţi la punctul 8).
  10. Studiaţi însemnările lecţiilor noastre: pentru fiecare autor şi fiecare concept puneţi-vă întrebări şi raportaţi-le la experienţa voastră!
  11. Fiţi veseli ca soarele şi îndărătnici ca marea!
  12. Nu înjuraţi şi comportaţi-vă în mod educat şi atent!
  13. Vizionaţi filme cu dialoguri atractive (în special în limba engleză) pentru a vă îmbogăţi vocabularul şi capacitatea de a visa. Nu uitaţi filmul imediat ce s-a terminat, retrăiţi-l în viaţa voastră!
  14. În lumina uşoară sau în nopţile calde, visaţi la cum ar putea fi viaţa voastră: în timpul verii căutaţi forţa de a nu capitula niciodată şi de face tot posibilul să vă urmaţi visul!
  15. Fiţi buni!


Powered By Blogger