sâmbătă, 6 decembrie 2014

Plimbare prin centrul Parisului

Îmbracă soldatul roman !

Găsești in cufărul din aplicație toate piesele de îmbrăcăminte ale unui soldat roman !
Alege-le cu grijă și îmbracă soldatul  !



De-a lungul râului ....

,,De-a lungul râului în timpul Festivalul Qingming'' este titlul unei picturi chineze de dimensiuni impresionante care poate fi admirată cu ajutorul unei aplicaţii interesante aici .
Începută în timpul dinastiei Song (secolul al XII lea ) va cunoaşte de-a lungul timpului numeroase adăugiri şi peste 30 de copii aflate astăzi în colecţii publice sau private .
Plimbarea de-a lungul râului dezvăluie viaţa de zi cu zi din vechiul oraşul Bianliang astăzi Kaifeng : freamătul unui oraş cu o intensă viaţă economică , personaje din toate straturile sociale, elemente de arhitectură , activităţi culturale si religioase , toate pot fi descifrate parcurgând cu ....mouse-ul celebra pânză supranumită şi Mona Lisa Chinei .
Deplasaţi încet cursorul de-a lungul pânzei ; vor apărea treptat trei cadre animate însoţite de sunet care fac vizionarea şi mai interesantă.









Călătorie virtuală prin Kenya (Africa)

Fauna Kenyei se numără printre cele mai diversificate din Africa. Aici trăiesc peste 400 specii de mamifere și peste 1000 de specii de păsări. Savana acoperită cu ierburi este populată de feline mari și de mari turme de antilope, gazele, girafe, bivoli zebre, elefanți, rinoceri albi, rinoceri negri și babuini. Locurile mlăștinoase, lacurile și râurile constituie habitatul ideal pentru hipopotami și crocodili. În anumite perioade, pe apele lacului Nakuru se adună milioane de flamingi.
Pe vulcanul stins Kenya găsim aproape toate climatele din lume. Savana fierbinte și uscată de la poalele lui face loc savanei umede; zonele situate la altitudini mai mari de 3200 m sunt acoperite cu păduri tropicale umede, care se transformă în zone subalpine, acoperite cu turbărie și buruieni dincolo de altitudinea de 3600 m. Cele trei piscuri ale muntelui (Batian - 5199 m, Nelion - 5188 m și Lenana - 4985 m) sunt situate în zona polară , fără plante, care începe de la altitudinea de 4600 m.





<

Kenya Helicopter Safari from Martin Harvey on Vimeo.

Arhitectura gotică (clasa a VI a )

Dragi elevi din clasa a VI a ,

Vă propun astăzi un exercitiu de imaginațe . Cu aplicația de mai jos vă  puteți reaminti noțiunile legate de stiul gotic . Aveți posibilitatea să vă pictați singuri catedrala și să-i dați o înfățișare corespunzătoare . Ne amintim de  vitralii , bolți pe ogive încrucișate , turle zvelte , rozeta sau rozasa, plasată pe fațada vestică a catedralei etc . Click  AICI !



Vă invit  să vizitați virtual Catedrala din Reims (Franța ) , o bijuterie arhitectonică din epoca medievală.

 CLICK !



Powered By Blogger