duminică, 7 decembrie 2014

Ciclul Carnot - animație pentru clasele liceale

http://galileoandeinstein.physics.virginia.edu/more_stuff/flashlets/carnot.htm

În termodinamicăciclul Carnot este un ciclu teoretic, propus în 1820 de inginerul francez Nicolas Léonard Sadi Carnot, ciclu destinat comparării randamentului termic al mașinilor termice. Este un ciclu reversibil efectuat de o „mașină Carnot” legată la două surse de căldură de temperaturi diferite („sursa caldă” și „sursa rece”). Folosește ca agent de lucru un gaz ideal prin transformările căruia se obține lucrul mecanic.
  


Cefalopode - alcătuire , locomoție și nutriție

Cefalopode - clasă de moluște marine cu capul bine delimitat de corp și gura înconjurată de mai multe brațe tentaculare, cu ventuze


Descoperă farmecul muzicii simfonice !






P.S. N-am găsit nimic interesant  despre manele :) 

Google Maps util și la orele de istorie

,,Pompei, fondat cândva în secolul 8 î.e.n, a fost un oraş înfloritor, aflat succesiv sub influenţe etrusce, greceşti, romane. În anul 80 î.e.n, devine colonie romană, sub numele de Colonia Cornelia Venera Pompei şi continuă să se dezvolte, sub impulsul dat de traficul maritim din zonă şi de comerţul eficient. Veniturile în creştere au determinat apariţia unei clase mijlocii din ce în ce mai bogate şi aflate în permanentă concurenţă. Cenuşa Vezuviului a îngropat case elegante şi edificii publice opulente, toate reflectând, prin frescele, statuile, picturile şi mozaicurile interioare, un gust rafinat pentru artă.

Anul 79 e. n., ziua de 24 august. Din craterul vulcanului Vezuviu, o coloană neagră s-a ridicat ameninţătoare şi, întunecând atmosfera, s-a aruncat sălbatic asupra oraşului Pompei. A surprins brutarul ce tocmai scotea o pâine din cuptor, pictorul ce se pregătea să umple de culoare un perete, o mamă ce planta trandafiri în grădină şi un căţel păzindu-şi curtea. Timp de 12 ore, piatra ponce şi cenuşa azvârlite din adâncul vulcanului au acoperit definitiv oraşul şi viaţa celor aproape 25.000 de locuitori, oprită astfel în secvenţe domestice de o gingăşie dramatică, sub un strat de 6 metri de materie neagră. Şi cei ce au încercat să fugă spre malul mării au fost răpuşi de gazele şi cenuşa pătrunse în plămâni.”



Să vizităm situl arheologic cu Google Maps !
Dați click pe ,,Vedeți în Google Maps” și începeți călătoria !












Un secol până la aflarea câștigătorului !




AȘA ARATĂ DIPLOMA OFERITĂ DE PREMIUM PORC GROUP !
RĂMÂNE SĂ AFLĂM MARȚI ȘI NUMELE ECHIPEI CÂȘTIGĂTOARE !



Powered By Blogger