luni, 12 ianuarie 2015

The Scale of the Universe 2 - HTwins.net


,,Doi gemeni de 14 ani din California, SUA, au muncit timp de mai bine de 2 ani pentru a ne ajuta să explorăm întregul Univers cu câteva clickuri de mouse.
 Cary și Michael Huang este numele fraților care au realizat „Scale of the Universe 2”. 
 Aplicația care poate fi găsită la finalul acestui articol este acum virală pe internet.Ca urmare, dimensiunile incredibile ale Universului sunt mult mai ușor de înțeles pentru orice utilizator de computer, iar perspectiva creată este foarte impresionantă.
„Profesorul meu de științe din clasa a 7-a ne-a arătat un video care compara dimensiunile celulelor și mi s-a părut fascinant. M-am hotărât să creez propria mea versiune interactivă care să includă o gamă mult mai largă de dimensiuni”, îi povestea Cary, într-un email, mamei sale.„Nu a fost un proiect la școală – ci l-am făcut de plăcere. Totuși, profesorului meu de științe i-a plăcut atât de mult încât a decis să-l arate întregii clase! Fratele meu, Michael, m-a ajutat să-l postez pe internet” a declarat Cary, citat de abcnews.com.Cary a lucrat cu intermitențe la prima variantă a proiectului, pentru cel puțin 1 an și jumătate, culegând informații de pe Wikipedia și din cărțile de astronomie.
 Realizarea adolescentului de 14 ani este remarcabilă ținând cont că a fost autodidact și a reușit să înțeleagă și să suprindă foarte bine scala dimensiunilor din întregul Univers observabil.În plus, Cary îi invită pe utilizatori să-i semnaleze erorile pe care le sesizează. Versiunea prezentă este deja a doua, spune el. Prima nu avea suficientă informație și nici nu arăta foarte bine din punct de vedere grafic. Băiatul este hotărât să îmbunătățească aplicația din nou, după cum este nevoie.Cary și Michael nu știu ce vor să facă după ce termină școala deși amândoi sunt interesați de programarea computerizată și animație. „Iar astronomie este atât de tare”, a remarcat Cary.Întrebat dacă a învățat o lecție anume din acest proiect, Cary a concluzionat: „Omenirea este o parte foarte mică din Universul în care trăim. Pot fi foarte multe lucruri acolo despre care noi nu știm încă.”Iată mai jos aplicația lui Cary Huang. Așteptați să se încarce, poate dura câteva minute. Dar merită, până la urmă e vorba de întregul Univers. 

Dacă doriți muzică de fundal apăsați pe nota muzicală din colțul dreapta sus.
După ce apăsați butonul START, faceți click pe diversele obiecte sau puteți folosi scroll-ul pentru a vă deplasa prin scala Universului, de la dimensiuni infime (corzile din teoria corzilor), la întregul Univers observabil.”
Powered By Blogger